Cikkek

  Mi is az a füladdiktológia?

A FÜLADDIKTOLÓGIÁRÓL

A FÜLADDIKTOLÓGIA egy olyan eljárás, amely bizonyos pontokat kezel a fülkagyló bőrén, a test állapotának felmérése és gyógyítása céljából akupresszúrás, vagy akupunktúrás kezeléssel. A füladdiktológiai kezelés célja, hogy visszaállítsa a szervezetet az optimális egészségi és egyensúlyi állapotába. A TEST-LÉLEK-SZELLEM EGYSÉGÉT EGYÜTT GYÓGYÍTJA.

 

VILÁGSZERTE ISMERT eljárás, ami hatékonyan kezeli többek közt a fájdalmakat, a függőségeket és a belső rendellenességeket nagyszerű eredménnyel. Akár más terápiákkal, akár önmagában is megállja a helyét. Az egyik nagy előnye, hogy BIZTONSÁGOS.

 

A füladdiktológia a hagyományos kínai orvoslásban (HKO) gyökerezik. Éppen úgy, ahogy ez az ősi gyógyászat a testen különböző AKUPUNKTÚRÁS PONTOKAT kezel. Alkalmazható különböző betegségek megelőzésére, diagnosztizálásra, gyógyításra. A Kínában több ezer éve ismert és a mai napig alkalmazott módszer azon az ősi felismerésen alapul, hogy az emberi fül különböző felületei valamilyen módon ÖSSZEKÖTTETÉSBEN ÁLLNAK a test más részeivel. Ez a kapcsolat lehetővé teszi, hogy a fül megfelelő területeit stimulálva befolyásoljuk a velük „kapcsolatban” álló szerveket.

 

A fülben gyakorlatilag valamennyi szervnek, idegrendszernek, izom-és csontrendszernek van kivetülési területe. A fülön több mint 200 akupunktúrás pont található. A fülkagylón keresztül a távoli szerveinkre hatást tud kifejteni, így a TEST MINDEN RÉSZE A FÜLKAGYLÓN KERESZTÜL KEZELHETŐ. A füladdiktológia hatásmechanizmusa a fülkagyló gazdag ideghálózatával magyarázható. A kezelések fizikai, érzelmi és mentális szinten hatnak, nemcsak a tünetekre, hanem az okokra is koncentrálva.

====================================================

Sokéves tapasztalattal a hátam mögött minden esetben a szervezet egyéni igényeinek megfelelően alkalmazom a fülakupunktúrát, az elektorakupunktúrát és a tartós fültűk felhelyezését, és a betegség lelki hátteréről is tájékoztatom a hozzám fordulókat, ezzel sikeresen elősegítve a probléma okának végleges megszüntetését.

====================================================

KINEK AJÁNLOM?

• Első helyen kell említeni, hogy hatékony segítség a SZENVEDÉLYBETEGSÉGEK kezelésében, a szerfüggő (nikotin, alkohol, koffein, drog, gyógyszerfüggőség) és nem szerfüggő (étkezési zavarokkal küzdő, társ-, szerencsejáték-függő, munkamániás, kényszeres vásárló, szexuális addikciók, stb.) szenvedélybetegek megsegítésében.

• Különösen hatásos a FOGYÓKÚRÁZÓKNAK étvágycsökkentés, anyagcsere-harmonizálás, stressz oldás kezelése, diéta mellett.

• Allergiás rohamok és az ALLERGIA megszüntetésére.

• Jól használható továbbá KRÍZISINTERVENCIÓBAN, úgy mint
                                 = váratlan hirtelen bekövetkező ijesztő, fenyegető helyzet,
                                 = közeli hozzátartozó hirtelen elvesztése okozta trauma,
                                 = váratlanul fellépő esemény, melynek kimenetele bizonytalan és kiszámíthatatlan, 
                                 = valamint POSZTTRAUMÁS STRESSZ (traumával kapcsolatos élmények feldolgozatlansága) esetén.

• Feszültség okozta EMÉSZTŐSZERVI PANASZOK esetén is kiválóan alkalmazható.

• A fülakupunktúrás kezelési módszerrel számos funkcionális, vegetatív, idegrendszeri FÁJDALOMMAL kapcsolatos zavar kezelhető (fejfájás, migrén, fogfájás, lumbágó, isiász, stb.).

MÉREGTELENÍTI a szervezet létfontosságú szerveit (vese, máj, tüdő, stb.).

• Eredményesen kezelhető a DEPRESSZIÓ, ALVÁSZAVAR, PÁNIKBETEGSÉG.

• Kedvezően befolyásolja a KLIMAX tüneteit.


A fül-akupunktúra biztonságos és hatékony, kiegészítőként vagy önállóan használható eljárás.

====================================================

Szeretettel várlak fül-akupunktúrás kezelésemmel. Kérlek, jöveteled előtt egyeztess velem időpontot. Ezt az alábbi elérhetőségeken tudod megtenni:

http://rbterapia.hu/page/show/6/kapcsolat

http://www.cacirasz.hu/elerhetoseg.php

 

Gyönyörű napot kívánok!
 

Dr Rajczi B. Tünde
akupunktőr
spirituális és életmódvezetési terapeuta
személyiségfejlesztő tréner
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

A honlapunkon további érdekes információkat is találsz ITT

  A moxaterápiáról néhány szóban

MOXATERÁPIÁS KEZELÉS

 

=====================================

BEJELENTKEZÉS ITT

=====================================

 

A MOXATERÁPIA hagyományos kínai orvoslás (HKO) módszerei közé tartozik. A kezelés során a test különböző AKUPRCacirasz fényképe.ESSZÚRÁS PONTJAINAK MELEGÍTÉSE történik úgynevezett moxa-rúddal. A terápiás módszer nem fáj, nem kellemetlen és az esetek legnagyobb részében szinte azonnali megkönnyebbülést hoz.

A moxa kezelés is legalább olyan ősi és igen hatékony eljárás, mint az akupunktúra, annak kiegészítéseként is alkalmazható. Hiszen előfordul, hogy az energiaáramlás adott helyen annyira gyenge, hogy nem elég a fizikai stimulálás, a pontokat melegíteni kell.

 

Az évszázadok folyamán alkalmazási javallatai elkülönültek a masszázstól, így ÖNÁLLÓ KEZELÉSI ÁGA lett. A melegítéshez leggyakrabban használt anyag a feketeüröm (latinul: Artemisia vulgaris), mely szárított levelének porát préselik össze a kezelések során használt moxa-rudakká, moxa-kúpokká.

 

A hagyományos elmélet szerint a moxa kezelés során alkalmazott hő

 • ELŐSEGÍTI az ÉLETADÓ ENERGIAÁRAMLÁST és
 • FOKOZZA a VÉRKERINGÉST, ezáltal
 • ERŐSÍTI az IMMUNRENDSZERT, a megfelelő pontokon alkalmazva
 • MEGELŐZI, illetve GYÓGYÍTJA a BETEGSÉGEKET,
 • MEGSZÜNTETI a SZERVEK RENDELLENES MŰKÖDÉSÉT.

 

A terápia ALKALMAZHATÓ a

 • szervezet energiarendszerében fellépő minden elégtelenség esetén,
 • preventív kezelésként az egészség megőrzésre,
 • alacsony vérnyomásra,
 • krónikus betegségre,
 • hideglelés-fázás,
 • gyenge erőnléti állapotra.

 

A legtöbb esetben AZONNALI HATÁS érhető el

 • a nyak merevségének kezelése során,
 • ha a váll hideg és fájdalmas,
 • kar elől-hátul fájdalmas,
 • ujjak zsibbadtak, merevek,
 • alhasi fájdalmak kezelésénél,
 • ha a csípő külső oldala fájdalmas,
 • nehezen mozog a láb, térd belső oldala dagadt,
 • izomgörcsök esetén.

 

Ugyanúgy sikerrel alkalmazható féloldali bénulás, nehéz beszéd, félrehúzódott szem, rángó száj és arc, fülzúgás esetén.

 

Meg kell említeni, hogy igen jó hatású az immunműködés erősítésére, pl. nyirokcsomó duzzanatok felett végezve, vagy kezelt rákbetegek immunerősítésére is.

 

A moxaterápia biztonságos és hatékony, kiegészítőként vagy önállóan használható eljárás.

 

===================================================

Ha hivatalos vizsgával, alapos gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező, szakértő terapeutát keresel, ne habozz, keress bátran!

Szeretettel várlak moxa terápiás kezelésemmel. Kérlek, jöveteled előtt egyeztess velem időpontot.

BEJELENTKEZÉS és IDŐPONT EGYEZTETÉS: 

RBTerápia, vagy

Cacirasz oldalon.

===================================================

 

Gyönyörű napot kívánok!

 

Dr Rajczi B. Tünde
akupunktőr
természetgyógyász
személyi terapeuta
+3630 368 2987 és 
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon további érdekes információkat is találsz.

 

  Házszentelés, lakás energetizálás

A házszentelésről, lakás energetizálásról pár szóban

 

Mai rohanó világunkban az anyagi javak kerültek az első helyre. Sajnos ettől az általunk élt társadalmi normák között nem tudunk elszakadni, vagy csak nagyon nehezen. Ezért aztán hajlamosak vagyunk hajszolni mind önmagunkat, mind az anyagi javakat.

 

Cacirasz fényképe.Mindeközben sokszor már az OTTHON fogalma is inkább csak egy kifejezés, mintsem egy „szent hely” számunkra, ahova megnyugodni térünk, ahol a család BIZTONSÁGOS és SZERETŐ meleg ölelése vár. HAZA VISSZÜK a munkánkat, a gyermek a házi feladatokat és ezzel együtt a GONDOKAT is. Tény, hogy ma nem az otthonunk van miértünk, hanem sokszor mi az otthonunkért. És mivel ma az otthon már egyfajta státusz szimbólum, gyakran cserélgetjük is.


Tapasztalásom szerint az emberek, családok egy-egy KÖLTÖZÉSNÉL a takarításon, az állag javításon, csinosításon, vagyis az anyagi ráfordításon kívül SEMMIT SEM TESZNEK meg annak érdekében, hogy a HÁZ lelke is ŐKET SZOLGÁLJA, és ne az előző lakókat, vagy bárki mást. Beköltöznek emberek az előttük ott lakó energetikai lenyomatába, vagy új ház esetén, egy teljesen másra használt térbe és próbálnak ott boldog életet élni! Érdekes tények derülnek ki, ha utána nézel, hogy hány lakópark, lakás, ház épült temetőkre, régi elmegyógyintézetek, kórházak, börtönök, vágóhidak, lápok helyére.

 

Gyakran köszön vissza az a helyzet, hogy valaki BEKÖLTÖZIK egy rég vágyott lakásba és minél inkább próbál boldogulni az „új helyen”, bizony sokszor ez nagyon nehezen, vagy sokkal nagyobb akadályokon keresztül vezet, mint a „régi helyen”. Mintha minden ÖSSZEESKÜDÖTT volna ellene, a család ellen.

 

Ez az érzés. tapasztalás akkor is egyre súlyosabban hat ránk, ha bár ugyanott lakunk régóta, de hazavisszük a problémáinkat, sok a vita, a veszekedés. Idővel mintha egy örvényben lennénk. Gyakran az emberek már menekülnek az otthon szorításából. Pedig ennek épp fordítva kellene lennie.

 

Hányszor vetted már észre, hogy BELÉPVE valahová, egy irodába, egy tárgyalóba, egy szobába, lakásba, hirtelen MEGVÁLTOZIK az addigi érzésvilágod? Mintha átvennéd annak a helynek az „érzéseit”. Szinte lehet érezni, hogy nemrég ott valami vita volt és fagyos a hangulat. De azt is lehet érezni, ha fülledt a hangulat, vagy vidám. Ez jelentheti azt is, hogy valahova, ahova belépsz mindig jobb kedved lesz, és sajnos jelentheti azt is, hogy ott mindig elromlik a kedved, vagy feszült, ideges leszel. Így bizonyára a te otthonodban is van olyan helyiség, ahol csoda tudja miért, de minden másnál jobban szeretsz tartózkodni és biztosan van olyan rész, amit szívesen elkerülsz.

 

Minden érzésünk, hangulatunk, GONDOLATUNK rezgés. Ezek a rezgések pedig HATNAK a környezetünkre. Kicsit úgy képzeld el, mintha ezekkel a rezgésekkel hangolnád fel a környezetedet. Minél tovább vagy ott, és minél inkább egyfajta rezgést alkalmazol, annál hatékonyabban és maradandóbban. Ha bemégy egy ilyen, számodra idegen helyre, akkor ezek a rezgések rád is hatni fognak. Minél erősebben fel van hangolva a hely, annál inkább. Így van ez egy új ház esetén a telek rezgéseivel és egy számunkra új otthon esetén az előző lakó(k) rezgéseivel.

 

Hiszen ha nem vesszük figyelembe az előző lakók által „ránk ruházott” alacsonyabb rezgésű, a térben rekedt vagy letapadt energiát, attól az még HAT RÁNK!

 

Az életben minden energia. Nem csak fizikai lények vagyunk és nem csak fizikai szemetünk van. A térben érzékelhető a múlt és a jelen, ezáltal sokszor pedig kikövetkeztethető a jövő energiája. Lakások, házak feng-shuival egybekötött házszentelésénél, energetizálásánál így pontosan lehet tudni az ott lakók szokásait, betegségeit, megélt érzéseit.


A ház energetizálása, felszentelése tehát több annál, mint azt legtöbben gondolják. Sőt megkockáztatom, hogy teljesen más. Fontos megjegyeznem, hogy a házszentelés és a tértisztítás nem valláshoz kötött tevékenység. Egy energia harmonizáló és tértisztító nagyon hatékony és hasznos ősi eljárásról beszélünk.

 

Mindenkinek jár, nemtől, vallástól, beállítottságtól függetlenül is.

 

Hogy MIÉRT JAVASLOM?

 • Az otthonod ezek után valóban a tied, a családodé lesz.
 • Szeretni fogod minden szegletét.
 • Meg fognak szűnni azok a dolgok, amiket nem tudsz még hová tenni (furcsa hangok, kellemetlen, megszüntethetetlen szagok, bizonyos helyek, sarkok okozta kellemetlen és megmagyarázhatatlan érzések, olyan nem múló betegségek, melyek a beköltözés után jelentek meg)
 • A dolgaid gördülékenyebbé, sikeressé válnak.
 • A családod hangulata sokkal jobb lesz.

 


Amennyiben vannak olyan események, emberek, problémák, helyzetek, amelyeket már rég el szeretnél engedni, meg szeretnél oldani, de valamiért a sokadik módszer sem hoz megoldást, akkor gondolkozz el azon, amit írtam és adj egy esélyt magadnak a továbblépésre, elengedésre, feltöltődésre, az új életed boldog végkimenetelére!

 

=========================================================


Amennyiben szeretnél segítséget kapni a házszenteléshez, a lakásod energetizálásához, vagy feng-shui beméréshez-tanácsadáshoz, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTEK!

 

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz

============================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
lelkész
természetgyógyász
személyi terapeuta
+3630 368 2987 és 
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

 

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon további érdekes információkat is találsz.

  Bach virágterápia #1 Az eredet

Bach virágterápia kialakulása

 

Aki még nem hallott a Bach virágterápiáról, vagy csak érintőlegesen, annak erről a névről, hogy Bach, azonnal Johann Sebastian Bach XVII-XVIII. századi zeneszerző, zeneművész jut eszébe.

 

A terápia kidolgozója azonban Dr. EDWARD BACH (1886-1936), XX. századi ANGOL SEBÉSZ. A lelkészi és az orvosi hivatás érdekelte különösen, mivel célja az emberek segítése, a gyógyítás, ám végül az utóbbit választva 1913-tól sebészként dolgozott egy LONDONI KÓRHÁZBAN. Azonban az akkori kor sebészetét túl durvának, nyersnek találta. Később súlyosan meg is betegedett. 1917-ben DAGANATOS MEGBETEGEDÉST diagnosztizáltak nála. Ezt egy műtét követte és a hír, hogy 3 hónapja van hátra. Azonban Dr. Edward Bach ezt nem tudta elfogadni és végül 19 évvel élte túl a műtétet.

 

Felépülését követően, épp a korábbi betegsége miatt a BAKTERIOLÓGIÁVAL kezdett el foglalkozni és ebben a szakmájában nagyon elismert szakemberré vált.

================================

Ezt követően életét az emberek gyógyításának, a betegségeket kiváltó okok megszüntetésének szentelte. Orvosi gyakorlata alatt és a betegsége során azt tapasztalta, hogy az ORVOSLÁS a TÜNETEKET KEZELI gyógyszerekkel, amelyek MELLÉKHATÁSAI többnyire újabb tüneteket okoznak, miközben a betegséget kiváltó ok nem szűnik meg. Azt is látta, hogy az orvosok egyre inkább csak az ember egy-egy részére figyelnek (szemész, kardiológus, belgyógyász, urológus, stb.), elfeledkezve arról, hogy az ember egy egységes egész.

Az első olyan orvosok között volt, akik rámutattak arra, hogy NEM ELÉG a BETEGSÉGEK külső TÜNETEIT KEZELNI, hanem az embert, mint EGYSÉGES RENDSZERT KELL GYÓGYÍTANI, annak TEST-LÉLEK SZELLEM HÁRMASÁBAN. Ugyanakkor orvosi munkája során azt is meglátta, hogy egy adott fizikai tünet megszüntetésére alkalmazott gyógyszeres kezelés rengeteg kellemetlen mellékhatással jár, ami gyakran annyira legyengíti a szervezetet, hogy esetenként komolyabb problémákat okoz, mint a kezelt betegség. Olyan MÓDSZERT KEZDETT keresni, ami RENDBE hozza az ember ENERGIARENDSZERÉT, a test-lélek-hármast és mindezt MELLÉKHATÁSOK NÉLKÜL és bárki számára ELÉRHETŐ.

 

Így ismerkedett meg a homeopátiával. 1922-től 28-ig a londoni HOMEOPÁTIA KÓRHÁZBAN dolgozott. Tapasztalatai arra engedték következtetni, hogy a BETEGSÉGEK HÁTTERÉBEN ÉRZELMI, LELEKI OKOK állnak. Ezért az 1928-as visszavonulását követően még fokozottabban látott neki egy új gyógyító módszer, eljárás kidolgozásának. Azt a MÓDSZERT kereste, aminek során felismerjük az életünk tanításait és EGÉSZSÉGES, HARMÓNIKUS ÉLETET élhetünk. Biztos volt abban, hogy a természetben, az ember életének forrásában kell lennie olyan növényeknek, melyek segítenek visszaállítani a test-lélek-szellem harmonikus egyensúlyát, ezáltal fokozva a szervezet ellenálló képességét. Mindezt káros MELLÉKHATÁSOK NÉLKÜL. Ezt a módszert a VIRÁGESSZENCIÁKBAN TALÁLTA meg és klinikai vizsgálatoknak vetette alá. A TESZTEK az eljárás hatékonyságát IGAZOLTÁK.

 

Dr. Bach a testi betegségek okainak a lelki, érzelmi problémákat tartotta és a testi betegségek megszüntetését, gyógyulását alapvetően a lelki egészségben látta. A róla elnevezett Bach virágterápia rendszere a homeopátia alapelveit továbbgondolva a virágkivonatok segítségével a testi és lelki BETEGSÉGEK érzelmi OKAINAK KEZELÉSÉRE és MEGSZÜNTETÉSÉRE szolgál.

================================

Kiválasztott 38 NÖVÉNYT, amelyek speciális kivonatából előállította azokat a cseppeket, melyek az általuk hordozott információkkal, rezgésekkel HARMONIZÁLNI KÉPESEK a test-lélek-szellem EGYSÉGÉT az adott lelki problémák megoldásán keresztül. A 38 kiválasztott virág mindegyike egy lelki princípiumot, alapvető LELKI JELLEMVONÁST testesít meg és egy, a lelki jellemvonás pozitív, harmonikus aspektusával azonos meghatározott frekvencián rezeg. A frekvenciaminták mindegyike tehát megfeleltethető egy, az emberi energiarendszerben felbukkanó valamely lelki jellemvonás frekvenciájának. Így ez a 38 esszencia a harmonikus magatartásminták teljes készletét alkotja.

 

A 38 növény 7 SZEMPONT szerint csoportosítható:

•             Félelmek

•             Bizonytalanság

•             A jelen történései iránti érdektelenség

•             Magányosság

•             Más emberek elképzeléseivel és külső hatásokkal szembeni túlérzékenység

•             Kétségbeesés

•             Mások boldogulása miatti túlzott aggódás

 

Ezen túl van egy úgynevezett ELSŐSEGÉLY CSEPP, ami 5 virágesszenciából kerül összeállításra. Az elsősegély cseppek kifejezetten vészhelyzetekben segítenek, mint például vizsgadrukk, szédülés, hirtelen sokk.

================================

Az egyes lelki problémákra bevett esszencia harmonikus impulzust ad az emberi energiamezőnek az adott probléma frekvenciatartományában, ezzel HELYREHOZZA a lelki torzulást, ÚJRAHARMONIZÁLJA a negatív reakciómintákat. A Bach virágterápia hatására békésebb lelki állapotot érhetünk el. Felszabadulnak az érzelmeink által kiváltott blokkok energetikai rendszerünkben, így már szabadon áramolhat tovább az ÖNGYÓGYÍTÓ ERŐ. Bach virágesszencia szép finoman, mint minden pozitív energia, a múlt vagy a jelen valóságából segít arra a következő valóságra irányítani figyelmünket és energiánkat, amit igazán akarunk és szeretnénk.

=========================================================


Amennyiben szeretnél segítséget kapni, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTEK!

 

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz

============================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

 

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

  Bach virágterápia #2 Alkalmazás

Bach virágterápia alkalmazása

 

Az itt leírtakat KICSIT MÁSKÉPP, kicsit bővebben MEGTALÁLOD az RBTErápia YouTube CSATORNÁMON is, amit szintén most indítottam és úgy döntöttem, hogy hétről-hétre egyre bővül az ottani videók száma. 
 

HA SZERETNÉL AZONNAL ÉRTESÜLNI AZ ÚJ VIDEÓIMRÓL, IRATKOZZ FEL A CSATORNÁMRA!

=====================================================================

A BACH VIRÁGTERÁPIA SZELÍD ÉS LÁGY, TERMÉSZETES GYÓGYMÓD, melynek egyik fontos tulajdonsága, hogy mindenféle MELLÉKHATÁSOKTÓL MENTES, LEHETETLEN TÚLADAGOLNI, VAGY „ELKEZELNI”. A Bach virágterápia a különböző LELKI PROBLÉMÁKAT KEZELI, az egyensúlyából kibillent lelki állapotokat kezeli, így ezen keresztül a test-lélek-szellem egységben az energiarendszer harmonizálásával támogatja a szervezet öngyógyító képességét és segít megszüntetni az egyes betegségek fizikai tüneteit. NEM FÜGG ATTÓL, HOGY HISZÜNK-E BENNE, VAGY SEM. Ha valaki nem hisz benne, akkor is eredményes és hatásos.

 

Mindenki hordoz magában egy-egy negatív benső érzelmi „gócpontot”, amely megoldásra, feloldásra vár. Az ÉRZELEM NEM MÁS, MINT ENERGIA, AMI EGY BIZONYOS FREKVENCIA TARTOMÁNYBAN REZONÁL. A Bach virágterápia a VIRÁGOK REZGÉSI ENERGIÁJÁT ALKALMAZZA az energetikai blokkok feloldására és harmonizálására. A virágesszenciában a növények NEM FIZIKAILAG VANNAK JELEN, HANEM INFROMÁCIÓTARTALMUKKAL, ENERGETIKAI REZGÉSÜKKEL. A szervezet felismeri, azonosul és megérti ezeket a virág által tartalmazott információkat, és ha hagyjuk, akkor TESTILEG ÉS LELKILEG HARMONIZÁLÓDUNK ezekkel a POZITÍV INFORMÁCIÓKKAL.

 

======================================

Nagyon fontos már az elején megjegyeznem, hogy a Bach virágterápia, mint minden terápia, csak akkor használ, csak akkor ér el sikert, ha a beteg is akarja az állapotának a változását. Vagyis elengedhetetlenül szükséges, hogy a páciens saját maga is meg akarjon gyógyulni.

 

A lelki tisztulás folyamata, a TERÁPIA IDEJE ÉS KIMENETELE mindenkinél EGYÉNILEG VÁLTOZÓ. Függ attól, hogy

 • mennyi ideje van jelen, mennyi ideje küzd az adott lelki gondjával,
 • az adott probléma, blokk, mennyire rögzült a páciens személyiségében,
 • mennyire tudja elfogadni ennek a lelki problémának a létét és az okát,
 • akarja-e a pozitív változást,
 • hajlandó-e tenni érte.

 

========================================

Az ESSZENCIÁK KIVÁLASZTÁSÁT az AKTUÁLIS LELKIÁLLAPOT HATÁROZZA MEG, vagyis az, amit a beteg „éppen akkor” érez. A következő két kérdést fontos feltennünk magunknak az eszenciák kiválasztásánál a hatásos gyógyulás érdekében anélkül, hogy megválaszolnánk:

 • „Hogyan érzem magam a jelenlegi problémás helyzetemben?” Vagyis most milyen lelki állapotban vagyok?
 • „Mi az a lelki probléma, amitől leginkább meg akarok szabadulni, ami kínoz, ami zavar vagy nyomaszt?”

 

A Bach virágterápia ezen kérdések pontos megválaszolásával tud segítséget adni a változásban és így végső soron a gyógyulásban.

 

A terápia során már a probléma feltérképezésénél is a páciens közreműködésére van szükség, hiszen a tudatalattiját hívjuk segítségül. Ehhez én egy KÉPKIVÁLASZTÁSOS MÓDSZERT ALKALMAZOK, ami vezetett koncentráció, relaxáció segítségével történik. Ez a módszer gyerekeknél is nagyon bevált és jól alkalmazható.

 

====================================================

A SZEMÉLYRE SZABOTT OLDATOT ÉN MAGAM KÉSZÍTEM EL.

 

A HATÁST SEGÍTI, ha az egyes esszenciákhoz tartozó MEGERŐSÍTÉSEKET NAPONTA TÖBBSZÖR elmondjuk. Ez lehet akkor, amikor a cseppeket beszedjük. Ezzel jobban tudunk fókuszálni a probléma megoldására, az adott tulajdonság pozitív aspektusára.

 

Az általam készített oldat 3-4 HÉTRE ELEGENDŐ, ezt követően javaslok egy újabb konzultációt. Ennek során tisztázzuk a tapasztalt változásokat, a kialakult új lelkiállapotot és SZÜKSÉG ESETÉN elkészítem az ÚJ OLDATOT. Nem az a célom, hogy valaki évekig Bach virágterápiára járjon, hanem hogy minél hamarabb elérjen abba a helyzetbe, amikor egészségesen, elégedetten tudja élni az életét.

 

=======================================================================

Most pedig lássunk NÉHÁNY olyan KÉRDÉST, amelyekkel az eddigi PRAXISOM ALATT már számtalanszor TALÁLKOZTAM és az RBTErápia YouTube csatornámra nem került fel:

===========

LEHET-E HIBÁZNI, ILLETVE ÁRTANI az Bach virágterápia eszenciákkal? NEM. Az eszenciákat NEM LEHET TÚLADAGOLNI és a rosszul kiválasztott eszenciák esetében is a legrosszabb, ami történhet, hogy nem hatnak, nem történik változás, hiszen az egyes virágok rezgése egy lelki tulajdonság egészséges rezgésével harmonizál. Már tulajdonságra nem hat, az adott tulajdonság rezgését helyreállítja, vagy ha rendben van, nem befolyásolja.

===========

Szabadon LEHET-E az összes eszenciát KOMBINÁLNI, vagy kioltják egymás hatását? IGEN. NINCSENEK ilyen egymás hatását GYENGÍTŐ vagy akár kioltó PÁROSÍTÁSOK.

 

===================================================================

Amennyiben szeretnél segítséget kapni, KERESS BÁTRAN, ÖRÖMMEL SEGÍTEK!

 

ITT MEGTALÁLSZ: Cacirasz

============================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

 

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

  Hogyan válj képessé elérni a céljaid #1

UGYAN! EZ NEKEM NEM MEGY!


Tudod, sokat olvasok, beszélgetek, tanulok. 
KERESEM A KIHÍVÁSOKAT és a számomra hasznos, építő új információkat. 
Mindannyian így vagyunk ezzel, akik hiszünk lelkünk, személyiségünk fejlődésében, változásokra való képességében. 

===========================================================

Közben sokszor találkozunk olyan hősökkel, akik a SEMMIBŐL ÓRIÁSI SIKEREKET értek el és úgy tűnik most abból élnek, hogy megpróbálják elhitetni velünk, erre BÁRKI KÉPES
Sokan itt fel is adjuk és KIFOGÁSOKAT keresünk. 

Ugyan már!
• Őt támogatták!
• Én sokkal szerencsétlenebb vagyok!
• Neki óriási szerencséje volt nem úgy, mint nekem!
• Neki nem voltak gyerekei! vagy épp hogy
• Neki ott voltak a gyerekei!
És még sorolhatnám a KIFOGÁSOKAT, amivel igazoljuk magunknak a tehetetlenségünket, egy helyben toporgásunkat. 
=================================
Közben észre sem vesszük, hogy ezek a KIFOGÁSOK ARRA JÓK, hogy elhitessük magunkkal, a számunkra nem elég kedvező helyzetünkért már megint VALAKI MÁS FELELŐS. Csak mi nem! 

Egy idő után persze szinte mindenkiben felmerül a gondolat, hogy ezek az emberek abból lettek sikeresek, hogy mások megveszik a használhatatlannak tűnő CD-iket és könyveiket, mert a nagy titkot úgysem árulják el.
__________________________________________________________

Pedig hirdetik: „Mindazt, amit én elértem, TE IS ELÉRHETED.

ELÁRULOK EGY TITKOT: IGAZUK VAN! 
______________________________________________

Nem arra gondolok, hogy garantáltan AZ LEHETSZ, AKI CSAK AKARSZ. 
Hogy bármivé válhatsz, hogy bármit elérhetsz. Ezt SENKI NEM GARANTÁLHATJA neked.

Nos, én azt mondom, hogy képes vagy felfedezni, hogy te irányítod az életed, képes lehetsz ezért tenni és KÉPESSÉ VÁLHATSZ ARRA, hogy bármit elérj. 

A különbség óriási. Ugyanis egyrészt MINDENNEK ÁRA VAN, másrészt nem lehet mindenki a leggazdagabb. A LEGEKBŐL ugyanis CSAK EGY VAN
________________________________________

DE MÉGIS HOGYAN?
________________________________________

Íme az a néhány pont, amire figyelve tényleg képessé válhatunk elérni bármit. Bármit, amit a szívünk és lelkünk vágyik.

1. ELŐSZÖR IS FELEJTSD EL, HOGY BÁRKI BÁRMIT "CSAK ÚGY" MEGÉRDEMEL

Mindenért meg kell dolgozni. 
Ez nem feltétlenül küzdelmet jelent, jelenthet pusztán energiák céltudatos áramoltatását. Az univerzumban ugyanis MINDEN REZGÉS ÉS ENERGIA

A GONDOLAT IS ENERGIA, amely meghatározza, befolyásolja az életünket. 

Ha az életünk történéseit elkezdjük kívülről figyelni, mint események sorát és elkezdjük „pusztán” gondolati szinten, a szívünk és lelkünk tiszta vágya szerint alakítani, akkor máris mozgásba hozzuk, ELKEZDJÜK VONZANI azokat az elemi energia-csomagokat, amik meg fognak hozzánk érkezni. 
A kvantumfizikusok ezt már egy ideje tudják. Legközelebb elmondom részletesen mire is gondolok. 
_____________________________________________

2. MÁSODSZOR vedd észre, hogy korlátozod magad és BONTSD LE A KORLÁTAIDAT

Képzelj el egy madarat egy kalitkában. A madár a kalitkán át látja a számára igéző és mindennél jobban vágyott végtelen kék eget. Ki akar repülni és mindig, amikor nekirugaszkodik, a kalitka rácsairól visszapattan és szárnyaszegetten kushad a padlón, míg végül feladja és már nem hiszi, hogy valaha is repülhet. 
Van egy rossz hírem: mi is egy ilyen kalitkában élünk, a rácsok pedig az ELMÉNK ÁLTAL EMELT KORLÁTOK.

Ha valami nem sikerül, annak az oka, hogy eleve bekorlátoztuk a lehetséges eredményt. 
A LEGNAGYOBB KORLÁTAINK a kijelentéseink, az ítéleteink, a vágyainkra adott válaszaink. 
Ha egy kérdésre EGY konkrét válaszom van, akkor azzal bekorlátozom a kérdéssel érintett esemény kimenetelét. Megölöm és elzárom a többi lehetőséget. Hiszen egy kérdésre végtelen válasz lehetséges és mind lehet jó.

Ám van egy jó hírem is: éppen, mert ezeket a KORLÁTOKAT az elménk alkotta, bármikor LE IS BONTHATJUK. Ez csakis rajtunk múlik. 
Ha kinyitjuk a lehetőségek végtelen tárházát magunk előtt, akkor lehetőségünk lesz bármit elérni.
Nos, kvantum szinten ez is tudományosan bizonyítottan működik. De erről majd később. 
____________________________________________

3. HARMADSZOR HINNED KELL ÖNMAGADBAN. 
Az, aki hisz önmagában, bármiben képes hinni. 
____________________________________________

4. NEGYEDSZER NE KÖVETELJ, LÉGY HÁLÁS! 

Az akarat görcsös szorongást okoz. 
Az akarat az elme szüleménye. 
Ha valaki akar valamit, nagyon sokszor önpusztító cselekvéseket indít el. Ha valamit nagyon akarok, az nem tölt el jó érzéssel. Az egy kicsit olyan, mintha összeszorított marokkal próbálnék minél több homokot merni. És ha nem sikerül, csapok-vágok, ordítok és toporzékolok. 

Meg kell tanulnunk HÁLÁSNAK lenni AZÉRT, AMINK VAN

A legapróbbnak és legtermészetesebbnek tűnő dolognak is. Vajon hányan hálásak azért, hogy tudnak lélegezni? 
Hogy a Nap fényt és meleget ad? 
Hogy tiszta víz, folyik a csapból? 
Hányan mondunk köszönetet a társunknak, hogy szeret minket és mi szerethetjük őt? 

Minden pillanat lehetőséget ad a hálára. 
A hála pedig segít, hogy pozitívan álljunk az életünk dolgaihoz, hogy nyitottak legyünk és vonzzuk a pozitív történéseket. 
__________________________________________

Hogy mindez MIT JELENT RÉSZLETESEBBEN, arról hamarosan bővebben írok. 
_________________________________________

Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, keress meg bátran, örömmel segítek személyiségfejlesztő folyamatokkal, coach konzultációkkal, és még számos hatásos technikával. 
_________________________________________

 Személyes konzultációt itt egyeztethetsz velem: Cacirasz 

============================================================

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

====================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

  Hogyan válj képessé elérni a céljaid #2

A GONDOLAT IS ENERGIA?
 

Ez annak a cikksorozatnak az 5. része, amiben arról írok, hogy mi az a néhány pont, amit érdemes megvalósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban ahhoz, hogy KÉPESSÉ VÁLJUNK ELÉRNI A CÉLJAINKAT, TELJESÍTENI A VÁGYAINKAT.


Kaptam visszajelzéseket, hogy túlságosan hosszú volt a cikk, és olyat is, hogy kissé szűkszavúra sikerült a magyarázatom és bontsam ki jobban. 
Ezért a következő hetekben ezeket a pontokat fogom kicsit RÉSZLETESEBBEN leírni.

=============================

Most tehát következzen az első pont, amiben a KIEGYENLÍTŐDÉS ALAPELVÉT mutatom be. 
_______________________________________________________

Azt írtam, hogy le kell számolnunk azzal a gondolattal, hogy bárki bármit EREDENDŐEN MEGÉRDEMEL. 

Ez ugyanis valójában hamis állítás. 


AZ UNIVERZUM EGYENSÚLYRA TÖREKSZIK. 


Gyermekkoromban sokat hallottam az idősebbektől, hogy
• semmi sincs ingyen,
• mindenért meg kell dolgozni,
• ne várd, hogy a sült galamb majd a szádba repül,
és ezektől mindig kivert a víz. 


Mi az, hogy eleve úgy kell az élethez hozzáállnom, mint valami SZENVEDÉSSEL KIKÖVEZETT AKADÁLYPÁLYÁHOZ? 
==============================================

Aztán a gyönyörű magyar nyelv, az anyanyelvem megmutatta az ezekben a mondatokban ELREJTETT TUDÁST ÉS IGAZSÁGOT, amit sajnos mára valóban félreértetten a negatív értelmezésében alkalmazunk. 


Ugyanis ezek a mondatok valójában a következőkkel azonosak:
• Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.
• Ki mint vet, úgy arat.


Vagyis EL KELL VETNÜNK EGY MAGOT, meg kell ágyazni ahhoz, hogy a termést LEARATHASSUK
És aki már vetett magot és nevelt növényt, az pontosan tudja, hogy a szerető gondoskodás hogyan hálálja meg a befektetett törődést. 

=============================
ELŐBB ADOK, HOGY KAPHASSAK. 

=============================
Az univerzumban minden a kiegyenlítődésre, az egyensúlyra törekszik. 


Mondhatnám azt is, hogy mindenért meg kell dolgozni. Ez azonban NEM KELL, HOGY KÜZDELMET JELENTSEN, jelentheti pusztán a megfelelő energiák szeretetteljes áramoltatását.


Az univerzumnak ugyanis van még egy olyan tulajdonsága, ami ennek a megértéséhez most nagyon fontos. Ez pedig a SZERETET. Az univerzum értünk van és elfogadóan, önzetlenül szeret. Hiszen egy vagy vele. 


Ezért aztán, ha te úgy döntesz, hogy a küzdelmet választod, azt mondja: legyen!
Ha úgy döntesz, hogy szárnyalni fogsz, azt mondja: legyen! Miért is akarna magának ellentmondani?

____________________________________________________________________________________________

Azt mára már a tudomány is elismerte és bebizonyította, hogy az univerzumban MINDEN REZGÉS ÉS ENERGIA
Mára eljutott a tudomány odáig, hogy a valaha megbonthatatlannak tekintett atomot nem csak elektronokra és protonokra szedték szét, hanem ezeket is tovább tudták boncolni. 
Ám minél mélyebbre megyünk az anyag feltárásában, annál világosabb, hogy a végeredmény a rezgés, hullám, ami anyagi tulajdonságokkal is bír. 

A kvantumfizika bebizonyítottam, hogy ezen az eleminek tekintett szinten az elemi iskolákban tanított fizikai törvények megsemmisülnek, nem igazak, nem értelmezhetők. 
Ugyanis ott már csak tiszta energia van, ami egyben anyagi tulajdonsággal is bír. Az események ezen a szinten bár determináltak, mégsem determinálhatók, ugyanakkor egy esemény kimenetele egyértelműen függ az eseményt megfigyelő gondolatától. (Ha jobban érdekel, keress rá a kétrés kísérletekre.) 

_____________________________________________________________________________________________

Vagyis a GONDOLAT IS ENERGIA, amely befolyásolja a megfigyelt eseményt. A kvantumfizika eredményei szerint a VALÓSÁGOT RÉSZLEGESEN A GONDOLATAINKKAL HATÁROZZUK MEG
=============================================================

Ha ezt most értelmezzük, akkor azt kell mondanunk, hogy a világot, ami körülvesz bennünket, hullámok építik fel és bármi, ami ebben a világban történik, a benne élő emberek gondolati energiája által befolyásolt. 

 

Az agyunkban az agyi idegvégződések között apró kis rések vannak, ahol az agyunk feldolgozza a különböző beérkező ingereket, és ahol a döntések és a gondolatok születnek. Ezeket SZINAPSZISOKNAK nevezik.

 

Nos, nagyon érdekes egybeesés figyelhető meg a kvantumfizikában ismert kvantikus ugrások távolsága és a szinapszisok közötti távolság között. Hogy egyeznek, az lehet véletlen, de ha ezt a posztot olvastad, akkor te sem hiszel a véletlenekben.

 

Különösen két véletlenben nem. Ugyanis a szinapszis felépítése „véletlenül” tökéletesen alkalmas arra, hogy ott megvalósuljon a kvantikus alagút jelenség. 

==============================================

Anélkül, hogy részletesebben belemennék ebbe a témába, tulajdonképpen a szinapszisokon keresztül MINDEN választásunkkal, vagy GONDOLATUNKKAL egy hullámfunkció megtörik és a tudatunkkal ebben a pillanatban részlegesen FORMÁLJUK a bennünket körülvevő VALÓSÁGOT
=========================================================================================

Vagyis a gondolatainkkal, a hozzáállásunkkal formáljuk az életünket.

Tehát ha csak ülünk ölbe tett kézzel és várjuk, hogy a sült galamb a szánkba repül, akkor nem fordítunk arra energiát, hogy valóban meg is kapjuk. 

Ám ha az életünk eseményeit, mint egy megfigyelő, elkezdjük tudatosan elemezni, megtalálhatjuk az események sorozatában a rendet, és eljuthatunk oda, hogy gondolati szinten, a vágyaink kivetítésével MOZGÁSBA HOZZUK AZOKAT AZ ELEMI ENERGIA-CSOMAGOKAT, amik meg fognak hozzánk érkezni. 

Mert az életem kísérletében tudatos, irányító megfigyelővé válok.
_________________________________________________________

HOGY HOGYAN KEZDJÜK EL? 

======================================
Ez mindenkinek a saját útja. 

Én azzal kezdeném, hogy figyelek minden pillanatomra és megfigyelem bennük a számomra pozitív, boldog üzeneteket és csak ezekre koncentrálok, erre hangolom rá a gondolataimat.
 

Ehhez persze szükséges
• megérteni a vonzás törvényét,
• a korlátainkat észrevenni és ledönteni,
• hinnünk önmagunk erejében,
• és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van.

 

Ezekről majd legközelebb.

=========================================

Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, keress meg bátran, örömmel segítek személyiségfejlesztő folyamatokkal, coach konzultációkkal, és még számos hatásos technikával. 
________________________________________________

 Személyes konzultációt itt egyeztethetsz velem: Cacirasz 

============================================================

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

====================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

  Hogyan válj képessé elérni a céljaid #3

NE BESZÉLJ NEKEM A VONZÁSRÓL!
 

 

Ez annak a cikksorozatnak az 5. része, amiben arról írok, hogy mi az a néhány pont, amit érdemes megvalósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban ahhoz, hogy KÉPESSÉ VÁLJUNK ELÉRNI A CÉLJAINKAT, TELJESÍTENI A VÁGYAINKAT.


Kaptam visszajelzéseket, hogy túlságosan hosszú volt a cikk, és olyat is, hogy kissé szűkszavúra sikerült a magyarázatom és bontsam ki jobban. 
Ezért a következő hetekben ezeket a pontokat fogom kicsit RÉSZLETESEBBEN leírni.

=============================

Most tehát következzen a második pont, amiben a VONZÁS ALAPELVÉRŐL írok a saját tapasztalásaim alapján. 

=======================================

Ez is egy olyan téma, ami nagyon megfoghatatlan hókusz-pókusznak tűnik. 

Sok helyen sokféleképpen olvastam már róla, és biztos vagyok abban, hogy ezzel nem vagyok egyedül. 

Valahogy SOHASEM ÉRTETTEM IGAZÁN mit is kellene tennem ahhoz, hogy mágnese legyek azoknak a dolgoknak, amiket szeretnék a magaménak tudni. 

============================================================

 Aztán rájöttem valamire: MINDENÜNK MEGVAN!!! 
=========================================================

Minden a rendelkezésemre áll,hiszen egy vagyok az Univerzummal. 

Nem az a fontos, hogy egy adott dolog, vagy tulajdonság az enyém legyen! 

Hiszen az enyém!

AZ A LÉNYEG, HOGY JELLEMEZZEN ENGEM.  


 Ha jellemez engem, akkor ezt a minőséget sugárzom ki.
 Ha ezt a minőséget sugárzom ki, akkor ezt a minőséget jellemző energiát küldöm ki magamból, azonos frekvenciára hangolom magam.
 Ha ezt a minőséget jellemző energiát küldöm ki magamból, akkor az ilyen energiák meg fogják találni.
 Ha ezek az energiák megtalálják, akkor megtalálnak engem is, mint kiküldő forrást.
 Ha megtaláltak, mint forrást, akkor felém áramolnak, sűrűsödnek és mivel anyagi tulajdonságokkal is bírnak (ráadásul a saját életem folyamatában én vagyok a megfigyelő), fizikai valójukban is megjelennek.

 

Nos, ez ilyen roppant egyszerű? 

IGEN

Na, de mi van? Hogyan oldjam ezt meg?

___________________________________________________

Gondoljunk egy rádióra. 

Nem látjuk és nem is tudjuk megfogni a hullámokat, amin az egyes csatornák sugároznak, de tudjuk, hogy bizonyos frekvencia tartományokban, bizonyos rezgéstartományokban érkeznek hozzánk az egyes adók jelei. 

Ezek rezgések, majd fizikai valósággá, hallható zajjá, zenévé, beszélgetésekké alakulnak, amiket mi aztán élvezünk, vagy nem. 

Ilyen az internet, a mobil telefonok, a televízió és szinte minden.

______________

Bizonyosan már a háztartások nagy részében vannak olyan smart eszközök, amik távolról beindíthatók, szabályozhatók.

Ha épp nem vagyunk otthon, de tudjuk, hogy rövidesen hazaérünk, elővesszük a telefont, elküldjük a jelet az otthoni klímának és beállítjuk, hogy mire néhány óra múlva hazaérünk egy kéthetes tengerparti vakációról, jó hűvös legyen a házban.

___________________

Mit is tettünk? 

1. ELINDÍTOTTUNK EGY ENERGIA CSOMAGOT, egy rezgést, egy frekvenciát, aminek adtunk egy jellemzőt, egy tulajdonságot: hűvös ház. 

2. Ez a rezgés megtalálta a hasonló frekvenciát, a házunkban lévő klímát.

3. A klíma felismerte a forrást és elindította a jellemzőnek megfelelő programot.

4. Mire hazaérünk, a házunk FIZIKAILAG ÉSZLELHETŐEN hűvös lesz.

 

Hogy ez más, mint amiről az elején beszéltünk?

Nem. 

Ez Ugyanaz.  
=============================================

Van olyan barátom, aki, ha rosszkedvű, beindítja a telefonján már előre elkészített Cserháti Zsuzsa gyűjteményt, ami aztán még depressziósabbá teszi. 
Hiszen a szomorú megtalálta a szomorút és szépen erősítik egymást. 

Aztán van egy másik barátom, aki ha szomorú, és ezt észreveszi, már nem akar az lenni és elkezd vidám dalokat hallgatni és dalolni azokat. 
Nagyon rövid idő múlva újra jó kedve lesz. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy a problémájával már nem foglalkozik, de NEM A PROBLÉMÁBAN ÉL, HANEM A MEGOLDÁSBAN. 

És ez nagyon fontos!

==========================

Szóval lehet
 vizualizálni,
 ismételgetni,
 mantrázni, 
 vagy kántálni,
ezek szükséges és jó eszközök arra, hogy rá tudjunk hangolódni arra a frekvenciára, amit szeretnénk sugározni, hogy beinduljon a „smart készülékünk”. 

 

A lényeg azonban az, hogy mi MAGUNK LEGYÜNK A SUGÁRZÓ ADÓ

 

Azonosuljunk a vágyott eredménnyel és ne várjuk azt. 

===========================================================

ITT ÉS MOST MINDEN A MIÉNK, csak rá kell hangolódnunk.
=======================================================

Ehhez persze szükséges
- megérteni a kiegyenlítődés elvét,
- a korlátainkat észrevenni és ledönteni,
- hinnünk önmagunk erejében,
- és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van.

Van, amiről már korábban írtam, a többiről majd legközelebb.

===============================================

Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, keress meg bátran, örömmel segítek személyiségfejlesztő folyamatokkal, coach konzultációkkal, és még számos hatásos technikával. 

________________________________________________

 Személyes konzultációt itt egyeztethetsz velem: Cacirasz 

============================================================

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

====================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

  Hogyan válj képessé elérni a céljaid #4

NEKEM KORLÁTAIM!?

 

Ez annak a cikksorozatnak az 5. része, amiben arról írok, hogy mi az a néhány pont, amit érdemes megvalósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban ahhoz, hogy KÉPESSÉ VÁLJUNK ELÉRNI A CÉLJAINKAT, TELJESÍTENI A VÁGYAINKAT.


Kaptam visszajelzéseket, hogy túlságosan hosszú volt a cikk, és olyat is, hogy kissé szűkszavúra sikerült a magyarázatom és bontsam ki jobban. 
Ezért a következő hetekben ezeket a pontokat fogom kicsit RÉSZLETESEBBEN leírni.

=============================

Most tehát következzen az a pont, amiben a KORLÁTAINKRÓL írok.

=======================================

RENGETEG KORLÁTOT ÁLLÍTUNK önmagunk elé. Itt nem csak arra gondolok, amikor eldöntjük, hogy mire nem vagyunk képesek, hanem arra is, amikor megfogalmazunk egy kívánságot, rágondolunk egy vágyunkra, egy vágyott állapotunkra. Furcsán hangzik tudom, de így van. Mindjárt leírom, hogy mire is gondolok, de előbb azt is meg kell értenünk, hogy a korlátainkat mi állítjuk fel. CSAKIS MI.

 

Persze én is sokszor felháborodtam, hogy hogyan lenne ez LEHETSÉGES, amikor a világ, ami körülvesz, eleve bekorlátoz mindenben. Ez a gondolkodás addig igaz is volt, amíg meg nem értettem azt, hogy
• az univerzum mindig egyensúlyra törekszik, 
• mindig mindenem megvan, a rendelkezésemre áll, 
• mindig azt vonzom be, amire ráhangolódok, mert a gondolat rezgés és energia.

___________________________________________________________________________________________

Ahogy ezt megértettem rájöttem, hogy a korlátaim teremtője is magam vagyok.

Tulajdonképpen egy kalitkában élünk, és a kalitkánk rácsai a saját elménk által emelt korlátok. A lehetőségeket pedig kívülre zárjuk. Így ha valamit nem tudunk elérni, ha valami nem sikerül, annak az oka, hogy ELEVE BEKORLÁTOZTUK AZ ESEMÉNYT
 

Mivel ezeket a korlátokat az elménk alkotta, BÁRMIKOR LE IS TUDJUK AZOKAT BONTANI. Csakis mi, akik emeltük. Ahhoz, hogy ezt megtegyük, meg kell értenünk és el kell fogadnunk, hogy miért is kezdtük a korlátainkat észrevétlenül felépíteni és mögé helyezni önmagunkat.

______________________________________________________

Az a környezet, amiben felnőttünk, amiben szocializálódtunk, adott számunkra egy látásmódot a környezetünkről, a világról.

Ezzel együtt elhelyeztük magunkat valahol ebben a rendszerben. Ez lett a magunkról és a környezetünkről alkotott képünk.

Ez alakította ki azt a hiedelemrendszert, ami meghatározza a külvilág hatásaira adott spontán reakcióinkat. Ám épp ezek adják azt a rendszert, ami a ketrecünket felépíti.

Elhisszük, elfogadjuk és azonosítjuk magunkat azzal az egyetlen nézőponttal, amiben felnőttünk, mert ez ad biztonságot, ez fejezi ki a valahová tartozás érzését.

=========================================

HOGYAN TUDUNK EBBŐL KITÖRNI? 

==============================================

Képessé kell válnunk arra, hogy más szempontokat is meglássunk, hogy más nézőpontból is meg tudjuk vizsgálni és figyelni az eseményeket.

_______________________________

Na de hogyan?

_________________________________
Amikor valamiről döntünk, amikor valamiről véleményt formálunk, a belénk rögzült hiedelemrendszer, a világhoz való hozzáállásunk szerint és alapján tesszük.

Például, ha látunk egy drága luxusautót, a többségben ezek fogalmazódnak meg: 
• Biztos nem ő kereste meg az árát! 
• Ez se tisztességes munkából szerezte! 
• Ilyen nekem sose lesz!

 

Ezek válaszok. Válaszok egy adott szituációra az adott helyzetünk szerinti nézőpontból, a belénk rögzült elveink alapján. 
____________________________________

Ám mondhatnánk ezt is:
• Fantasztikus mennyire szép!
• Mit kellene tennem ahhoz, hogy nekem is legyen egy ilyen?
• Milyen érzés lehet vezetni?
• Lehet-e bármi jobb, ami velem történhet?

 

És a kérdések után nem adok választ. Hagyom, HADD MENJEN!

=========================================================

Biztosan sokan észrevesszük, hogy az itteni kérdések is indulatokat váltanak ki.

Például mi az, hogy mit kellene tennem!?

Ha sikerült megérteni az előzőekben leírt elveket, akkor rájövünk, hogy ez azért nem olyan bonyolult.

_________________________________

Ám a lényeg mégsem ez, hanem a következő:
• Mindenki gondolt egy adott autóra.
• Mindenki gondolt a saját helyzetére, körülményeire és még mindig arra az egy autóra, mint célra.
• Mindenki annak az egy adott autónak a vezetésére gondolt.

 

Miért?

Mert KIJELENTÉSEKBEN ÉLÜNK.

Hiszen csak ebben az esetben mennyi korlát közé szorítottuk a vágyainkat!
• Biztosan kell nekem ez az autó?
• Biztosan ezért akarok dolgozni? 
• Biztos vagyok abban, hogy kényelmes vezetni és befér a családom?
• Lehet, hogy egészen más céljaim vannak és más tesz boldoggá? 
• Lehet, hogy azért egyszer mégiscsak lesz lehetőségem beülni egy ilyen autóba, ha mégis ezt szeretném? Vagy lehet-e ennél bármi sokkal jobb?

==============================

Tehát a lényeg: ÉLJÜNK NYITOTT KÉRDÉSEKBEN!

================================================

A helyzetünkre adott reakcióink sose válaszok legyenek!

Legyenek mindig olyan kérdések, amikre bármi lehet a válasz és hagyjuk, hogy az majd egyszer megérkezzen hozzánk.

 

A válaszok ugyanis korlátoznak. Falat emelnek.

Ha van egy kérdésre egy konkrét válaszom, akkor azzal bekorlátozom a kérdéssel érintett esemény kimenetelét. Megölöm és elzárom a többi lehetőséget.

Hiszen egy kérdésre végtelen válasz lehetséges és mind lehet jó. 
• Mi lenne, ha kinyitnánk a lehetőségek végtelen tárházát és kérdeznénk? 
• Mi lenne, ha elhinnénk, bármit is teszünk az adott pillanatban, az mindig a lehető legjobb, és megkérdeznénk az univerzumot: mi lehet még ennél is jobb számomra? 
• Mi lenne, ha kinyitnánk a lehetőségek végtelen tárházát önmagunk előtt?

_______________________________________________

Ehhez persze szükséges
• megérteni a kiegyenlítődés elvét,
 látni a vonzás törvényét,
• a korlátainkat észrevenni és ledönteni,
hinnünk önmagunk erejében,
• és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van
.

 

Volt, amit már korábban leírtam, a többiről majd legközelebb.

===============================================

Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, keress meg bátran, örömmel segítek személyiségfejlesztő folyamatokkal, coach konzultációkkal, és még számos hatásos technikával. 

________________________________________________

 Személyes konzultációt itt egyeztethetsz velem: Cacirasz 

============================================================

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

====================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

 

  Hogyan válj képessé elérni a céljaid #5

TÉNYLEG NE LENNÉL KÉPES RÁ?
 

Ez annak a cikksorozatnak az 5. része, amiben arról írok, hogy mi az a néhány pont, amit érdemes megvalósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban ahhoz, hogy KÉPESSÉ VÁLJUNK ELÉRNI A CÉLJAINKAT, TELJESÍTENI A VÁGYAINKAT.


Kaptam visszajelzéseket, hogy túlságosan hosszú volt a cikk, és olyat is, hogy kissé szűkszavúra sikerült a magyarázatom és bontsam ki jobban. 
Ezért a következő hetekben ezeket a pontokat fogom kicsit RÉSZLETESEBBEN leírni.

=============================

Most tehát következzen az a pont, amiben leírom mit is jelent HINNI ÖNMAGADBAN
==============================

 

ÖNMAGAMBAN HINNI számomra annyit jelent, hogy ELISMEREM létezésem értelmét és TUDOM, hogy mindenért, ami velem történik, csakis ÉN VAGY-OK A FELELŐS.
KOMOLY FELADAT ezt elfogadni. A mondat első részére még csak-csak rá lehet bólintani. Na de, hogy mindenért én vagyok felelős, ami velem történik? Ez azért túlzásnak tűnik. 

 

Épp ezért vegyünk egy nagy levegőt és nézzük meg miről is van szó. 
==============================================


A mondat eleje szerint ELISMEREM létezésem értelmét, vagyis, hogy NEM egy egyszerű VÉLETLEN az, hogy itt és most létezem. 

Ha belegondolunk abba, hogy a világegyetem és benne a Föld nevű bolygó létrejötte micsoda precíz tervezés következménye, könnyen beláthatjuk, hogy abból, ami körülvesz bennünket semmi sem lehet a véletlen műve. 

 

Egy apró kitérő, hogy szemléltessem mire is gondolok. 

A mai tudomány azt tartja (a sok egyéb és elméleti síkon bizonyított teória közül ez a legszélesebb körben elfogadott), hogy a világegyetem egy óriási ŐSROBBANÁSSAL vette létezésének kezdetét és azóta közel azonos ütemben tágul. 

 

Ezt számos bizonyítékkal támasztják alá Albert Einstein-től Stephen Hawking-ig. 

 

Egyben arra is rámutattak, hogy amennyiben a tágulás sebessége az ősrobbanás utáni ELSŐ MÁSODPERC végén akár csak SZÁZ BILLIOMODNYIVAL KISEBB lett volna, akkor a világegyetem ÖSSZEOMLIK. Másrészről, ha pedig pont ennyivel lett volna NAGYOBB, akkor NEM tudnak kialakulni bolygók és csillagok.

Most egy 15 milliárd éves rendszerről beszélünk! 

És ez csak a kezdeti első másodpercet jellemző pontosság egy 15 milliárd éves rendszer létrejötténél. 

A továbbiakban még számtalan olyan „véletlen”-nel találkozunk, ami hihetetlen precizitást feltételez. Ennyi véletlen márpedig nincs! Ahogy természetesen még válasz sem…. 

 

Habár a kvantumfizikusok nem félnek ma már kimondani, hogy az univerzum léte mögött tudatos tervezés áll.  (De erről és a számos „véletlenről”, talán majd egy másik alkalommal)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Szóval, ha 
• elfogadom létezésem értelmét, 
• akkor azt is tudom, hogy minden okkal van, 
• ez pedig magában hordja a felismerést, hogy feladatom van ebben a világban. 
• Mivel 15 milliárd éve működik ez a rendszer, 
• nyilván minden részlete a legjobbkor van a legjobb helyen ahhoz, hogy a feladatát beteljesítse. 
• Mivel az univerzum része vagyok, 
• rám is igaz, hogy ehhez én is a legjobbkor vagyok a legjobb helyen.  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ha ezt elfogadom, 
REND lesz BENNEM, ugyanis a történéseket magam körül és velem, egy elrendelés részének tekintem, melyeket meg kell tapasztalnom. 
• Ha pedig rend van bennem, akkor ezt a RENDET fogom magamhoz VONZANI kívülről is. 
• Ugyanis az univerzumban működik a vonzás törvénye. 
• Ha a rendet sugárzom ki, akkor a rendre hangolt rezgések fognak megtalálni. 
=========================================


A mondat második részében azt mondtam, minden, ami velem történik az én FELELŐSSÉGEM.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 Nos, az univerzumban működik a kiegyenlítődés törvénye is. Emlékszel?
• Ki mint vet, úgy arat. 
• Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát.


Ha megvizsgálod az ÉLETED TÖRTÉNÉSEIT, rá fogsz jönni, hogy minden helyzetedért valamikor a MÚLTBAN TETTÉL valamit, ami miatt az bekövetkezhetett. 
Valamikor a múltban elvetettél egy magot, aminek a gyümölcse a jelen pillanatban ért be. 


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 MINDEN HELYZETED A JELENBEN EGY MÚLTBAN HOZOTT DÖNTÉSED EREDMÉNYE. 
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Ha ezt észreveszed és elfogadod, akkor NAGY UTAT TETTÉL MEG 
 

A felelősség felvállalása a saját életünkért talán a legnehezebb dolog minden ember életében. Mennyivel könnyebb mindenért másokat hibáztatni, minden eseményben tőlünk független forrást és okot keresni! 

 

Ha a felelősségedet a sajátéletedért felvállalod, nem hibáztathatsz senkit azért, ami veled történik. 

Ott állsz egyedül és csak te vagy, teljes felelősséggel.


 De mondok valamit, ami ÓRIÁSI NYERESÉG ebben a folyamatban: Ettől a pillanattól kezdve ÁTVETTED AZ IRÁNYÍTÁST az életed hajóján! 

Ettől kezdve tudod, hogy minden jövőbeli pillanatodat MOST alapozod meg. TE és NEM MÁS

Ettől kezdve TUDATOS TEREMTŐJE lehetsz a veled történő eseményeknek. 
 

===========================================

Ha idáig eljutsz, eljutottál addig a pontig, amikor már HISZEL ÖNMAGADBAN
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Ezt követően pedig már meg fogod érteni, hogy a kiegyenlítődés és a vonzás működő törvényszerűségét használva a jelenben csakis olyan döntéseket hozz, csakis OLYAN CSELEKEDETEKET VÉGEZZ, AMINEK AZ EREDMÉNYÉT BÁTRAN KÉPES VAGY BEFOGADNI.

 

És ha mindezért őszintén hálás is vagy, akkor attól a pillanattól képessé válhatsz tudatosan teremteni és irányítani az életed.

__________________________________
Ehhez persze szükséges
• megérteni a kiegyenlítődés elvét,
• látni a vonzás törvényét,
• a korlátainkat észrevenni és ledönteni,
• hinnünk önmagunk erejében,
• és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van.

Van, amiről már korábban írtam, a többiről majd legközelebb.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, keress meg bátran, örömmel segítek 
• SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓIMON,
• SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ FOLYAMATOKKAL, 
• COACH KONZULTÁCIÓKKAL, 
• és még számos hatásos technikával. 

________________________________________________

 Személyes konzultációt itt egyeztethetsz velem: Cacirasz 

============================================================

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

====================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

  Hogyan válj képessé elérni a céljaid #6

MIÉRT LEGYEK HÁLÁS?
 

Ez annak a cikksorozatnak az 5. része, amiben arról írok, hogy mi az a néhány pont, amit érdemes megvalósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban ahhoz, hogy KÉPESSÉ VÁLJUNK ELÉRNI A CÉLJAINKAT, TELJESÍTENI A VÁGYAINKAT.


Kaptam visszajelzéseket, hogy túlságosan hosszú volt a cikk, és olyat is, hogy kissé szűkszavúra sikerült a magyarázatom és bontsam ki jobban. 
Ezért a következő hetekben ezeket a pontokat fogom kicsit RÉSZLETESEBBEN leírni.

=============================

Most tehát következzen az a pont, amiben leírom mit is jelent és miért fontos a HÁLA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Azt gondolom, tisztázzuk most az elején MI is A HÁLA


===========================
 A HÁLA NEM MÁS, MINT A TE SZEMÉLYES HOZZÁJÁRULÁSOD AZ ÉLETEDBE ÁRAMLÓ POZITÍV ESEMÉNYEKHEZ. 
====================


De kezdjük az elején.

Ez a szó, HÁLA, furcsán kétértelművé vált mára. 

Sőt, nem csak hogy kétértelművé, hanem egyenesen NEGATÍV kicsengése van. 

 

Az EGO egészségtelen túlértékelődése és mindent elnyomó önérvényesítő előtérbe kerülése gyakorlatilag azt eredményezi, hogy a HÁLA valamiféle oktalan megalázkodással vált egyenértékűvé. 

Valami olyasmi, amit azért teszek, mert MUSZÁJ, miközben NEM ÉRDEMLI MEG senki. 

 

Ráadásul nekem is mondták már, hogy pont én tanítom: MINDENÉRT AZ ÉLETEDBEN CSAKIS TE VAGY FELELŐS, MINDEN DÖNTÉSEDDEL MOST A JÖVŐDET TEREMTED. 

Akkor meg, miért is legyél bárkinek hálás, ha egyszer minden rajtad múlik? 

Miért is legyél hálás, hiszen minden, amiért hálás lehetsz a véletlennek, vagy annak köszönhető, hogy jól megharcoltál érte, vagy mert olyan méltatlan helyzetben vagy, amiért nem érdemel hálát senki, de inkább jogosult vagy számon kérni ezt a helyzetet a világon. 
___________________________________

 

Nos, ha tudjuk azt, hogy az univerzumban
 minden EGYENSÚLYRA törekszik, 
 hogy az azonos rezgések VONZZÁK egymást és ez anyagi síkon is megnyilvánul, 
 hogy a LEHETŐSÉGEK VÉGTELEN tárháza áll rendelkezésemre minden választásomnál, 
 hogy a létezésemben minden helyzetem oka csakis ÉN VAGY-OK,
akkor könnyen belátható, hogy olyan egyetemes erők működnek körülöttünk, aminek az IRÁNYÍTÁSA a mi KEZÜNKBEN van. 

 

De mit is jelent ez? 

Nézzük sorra! 

 

1. Az egyensúlyra való törekvés a jelen esetben azt jelenti, hogy ELŐBB ADOK, hogy kaphassak. 

Sajnos azt tapasztalom magam körül, hogy szinte mindenki PANASZKODIK.

Mindenre. 

 

2. Ha pedig valaki folyton panaszkodik, folyton csak a negatív dolgait, vagy másokét emlegeti, akkor ezt a minőséget, EZT A REZGÉST SUGÁROZZA ki. 

Ennek következtében ilyen minőségeket fog bevonzani. Vagyis folyton negatív dolgok történnek vele. 

Ezek persze csak erősítik ezt a minőséget, míg végül egy ördögi spirál-csapdában EGYRE MÉLYEBBRE kerül ez az ember.

 

3. Mivel azonban tudom, hogy NINCS OLYAN történés az életemben, amit NE BEFOLYÁSOLNÉK, akkor már azt is tudom, hogy minden pillanatban VAN VÁLASZTÁSOM és csakis rajtam áll, hogy mit válasszak. 

Igaz ez akkor is, ha látszólag csak rossz választásaim lehetnek. 

Ha hiszed, ha nem, mindig van egy jobbik rossz.

 

4. Ha pedig ezt is képes vagyok elfogadni, akkor tulajdonképpen felismerem, hogy MINDENÉRT az életemben ÉN VAGYOK FELELŐS, mindenek az eredője, minden helyzetemé csakis ÉN VAGY-OK

Vagyis ennek alapján felesleges az, hogy gyűlöljem a világot, vagy bárkit a számomra negatív dolgokért. 

Ezt el kell felejtenem! 

==========================
AZ UNIVERZUM SZERETETRE ÉS ÉLETRE VAN HANGOLVA. 
==========================

Gondold csak el: ha a bolygók között a gyűlölet munkálkodna, hogyan lenne ilyen egyensúlyban a rendszer?

Javaslom, hogy HANGOLÓDJ RÁ erre a szeretetre. 

Hogyan? 
~~~~~~~~~~~~~~~~
ELŐSZŐR IS 

Aki a fogyasztói társadalomban szocializálódik, annak nagyon nehéz igazán szeretni. 

Ezért először is tedd meg, hogy LEGALÁBB NEM GYŰLÖLSZ. 

SENKIT.

Ha minden nap figyelsz erre, már néhány nap után észre fogod venni, hogy megváltozik az életed. 
~~~~~~~~~~~~~~~
MÁSODSZOR

SOHA NE PANASZKODJ!

Egyrészt hidd el, hogy senkit sem érdekel igazán, másrészt meg gondolkodj el azon, hogy a panaszkodásod miatt hányan segítettek már rajtad. 

Ugye?

Nagyon figyelj erre, és amikor észreveszed, hogy akár csak gondolatban is elkezdesz panaszkodni, másokat hibáztatni, azonnal állítsd meg! 

Irányítsd a gondolatodat arra, ami örömet okoz az életedben. Biztos vagyok benne, hogy ha ezekre figyelsz, egy idő után abba sem tudod majd hagyni a felsorolásukat.

Nos, ha ezt minden nap és folyamatosan teszed, garantálom, hogy három nap alatt érezhetően megváltozik az életed. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
HARMADSZOR
– és ez az első két lépés után már nem is lesz olyan nehéz – LÉGY HÁLÁS azért, amid van! 

Le merném fogadni, hogy ezen is csóválod a fejed, mert valami olyasmi jutott eszedbe, ami hiányzik, ami nincs:
• autó, 
• lakás, 
• munka,

és csak keveseknek jut eszébe, ami van,
• két egészséges láb, 
• tiszta ivóvíz a csapból, 
• egészséges gyermek, 
• látás….

 

Bárhol is vagy, van olyan dolog, amiért hálás lehetsz. 
===========================
 Mert MINDEN SZÁMÍT. 
===========================

 

Ha HÁLÁS TUDSZ LENNI azért, mert 
 van két jó lábad, ami elvisz bárhová, 
 mert képes vagy látni a társad mosolyát, az ég kékjét,
 mert van munkahelyed,
 mert el tudod látni az elemi szükségleteid önállóan,
 mert van hol álomra hajtanod a fejed, 
 mert élsz és így támasza lehetsz valakinek,
rájössz, hogy ez mind micsoda kincs és lehetőség. 

 

Ráadásul, mivel nem tudsz egyszerre több dolgot tenni, így addig sem azzal vagy elfoglalva, hogy siránkozol, addig sem haragszol, hanem örülsz, és ezt az örömet és HÁLÁT SUGÁRZOD KI
Ha ezt teszed, megváltozik a szemléletmódod. 

Azokra a dolgokra leszel figyelmes, ami örömmel tölt el. 

És ha olvastad az előző cikkeket tudod, hogy a BELSŐ VILÁGUNK HATÁROZZA MEG A KÜLSŐ VILÁGUNKAT. 

Ezzel pedig ráhangolódsz a szeretetre és EZT IS FOGOD BEVONZANI.

HA HÁLÁS VAGY, nem csak tudod és elfogadod, de el is ismered önnön létezésed értelmét és a felelősséget a sorsod alakításáért; és pusztán ezzel megnyitod a lehetőségeid kapuját.

MEGVÁLTOZTATHATOD AZ ÉLETED azzal, hogy használod saját teremtő erődet. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 KÍVÁNOM, HOGY LÉGY BOLDOG, ÉS TELJES! HOGY LÉGY A SAJÁT ÉLETED IRÁNYÍTÓJA! 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=============
A teremtő erőd tudatos használatát ANGYALI ÉRZÉSEK tanfolyamaimon bármikor átadom neked. 
Erről ITT olvashatsz bővebben.
Jelentkezni pedig ITT tudsz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, keress meg bátran, örömmel segítek 
• SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓIMON,
• SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ FOLYAMATOKKAL, 
• COACH KONZULTÁCIÓKKAL, 
• és még számos hatásos technikával. 

________________________________________________

 Személyes konzultációt itt egyeztethetsz velem: Cacirasz 

============================================================

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

====================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

  Hogyan válj képessé elérni a céljaid #7


MIÉRT NEM SIKERÜL?
 

 

Ez annak a cikksorozatnak a 7. része, amiben arról írok, hogy mi az a néhány pont, amit érdemes megvalósítanunk a világhoz való hozzáállásunkban ahhoz, hogy KÉPESSÉ VÁLJUNK ELÉRNI A CÉLJAINKAT, TELJESÍTENI A VÁGYAINKAT.


Kaptam visszajelzéseket, hogy túlságosan hosszú volt a cikk, és olyat is, hogy kissé szűkszavúra sikerült a magyarázatom és bontsam ki jobban. 
Ezért a következő hetekben ezeket a pontokat fogom kicsit RÉSZLETESEBBEN leírni.  

 

Az előző cikkekben röviden megmutattam
• hogyan működik a kiegyenlítődés elve,
• a vonzás törvénye,
• mit jelent hinnünk önmagunk erejében,
• és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van,
• és miért érdemes a korlátainkat észrevenni és ledönteni,


=============================
MOST PEDIG VÁLASZOLOK az időközben összegyűlt kérdésekre. 
=============================

Folyamatosan kaptam visszajelzéseket Tőletek, amit ezúton is KÖSZÖNÖK, és csak bíztatni tudlak, hogy ne hagyj fel ezzel a jó szokásoddal. 
JÓ TUDNI, hogy mit gondolsz, mi foglalkoztat. 

 

Elég sok visszajelzésben arra kértél magyarázatot, hogy rendben van, amit leírtam; érthető is, és most, hogy ezeket TESZED, MÉGSEM JÖN ÖSSZE semmi, éppen úgy, mint előtte.

Sokat gondolkodtam, hogy ezekre a felvetésekre külön-külön reagáljak-e, míg végül úgy döntöttem, inkább most mindenkinek EGYSZERRE ÍROM MEG A VÁLASZOMAT a következőkben.

=========================
MIÉRT IS NEM SIKERÜL AZONNAL MINDEN, VAGY TALÁN SEMMI? 

==========================

Először is, mert – idézve a Jurassic world egyik gondolatát – EZ NEM SPRINT, EZ MARATON.

Nagyon sok blokkot, nagyon sok berögzült hiedelmet kell észrevennünk, megértenünk, elfogadnunk, és ha úgy látjuk, hogy akadályoz minket, akkor megszüntetnünk, átalakítanunk, vagy elfogadni, hogy ezzel élünk. 
Egyik sem könnyű és egyszerű feladat.
De hidd el, minden pillanat és minden apró lépés, amit ennek érdekében teszel, eredményes és közelebb visz a célodhoz.
___________________________


Nos, gondolj csak a fizikai megvalósulásodra, a testedre. 

Mindannyian, mikor GYERMEKKORUNKAT ÉLJÜK, sokat mozgunk, általában annyit eszünk és iszunk, amennyire szükségünk van, természetesen jól, EGÉSZSÉGESEN VAGYUNK.
Ösztönösen együtt élünk a természetes felsőbb énünkkel. 
Ez akkor is így van, ha arra gondolsz, hogy mostanában túl sok az elhízott gyermek. Az ugyanis, hogy a mai, könnyen hozzáférhető „műanyag” ételek tápértéke mennyire alacsony, nem a természetes lényünk felelőssége (de ezt a vonalat most hagyjuk is).

Később, amikor belépsz a „NAGYBETŰS ÉLET” falai közé, már ennyit SEM FOGLALKOZOL a testeddel és az EGÉSZSÉGEDDEL, mert magadról és talán a családodról kell gondoskodnod. 
Egyszer csak azt veszed észre, hogy ott állsz a tükör előtt és pocakot eresztettél, a hajadon átvilágít a fürdőszoba 60-as izzója, az úszógumid kissé takarja a szoknyádon azt a díszes övet, a feneked pedig kissé lejjebb van, mint amire emlékeztél. 

_____________________________


NÉHÁNYAN EKKOR AZT MONDJÁK:
„Na, ebből elég! Ez így nem mehet tovább, tennem kell valamit.” És jön a fitnesz, a diéta, az edzőterem, és ezek modern változatai. 
ELKEZDENEK TUDATOSAN TENNI MAGUKÉRT.


A TÖBBSÉGÜNK ekkor csak sóhajt és AZT MONDJA
„Mások milyen jól néznek ki! Bezzeg én is megpróbáltam, de semmi eredménye nem volt! Nekem semmi sem jön össze!”. 
Ilyenkor ebben a sorsüldözött ÁLDOZAT SZEREPBEN még inkább MAGUNKBA SÜLLYEDÜNK és este egy nagy tálca nassolni valóval megyünk a TV elé borogatni fájós, sikertelenségre ítélt lelkünket. 

CSAK HALKAN JEGYZEM MEG: egy hónap alatt nem lehet eltüntetni 20-40-60 év romboló munkájának eredményét.
Viszont kiabálom: ÁLDOZATOKBÓL NEM LESZNEK GYŐZTESEK! 

======================

Aztán jönnek az első nagy betegségek: stroke, érelmeszesedés, érszűkület, gerinc- és ízületi problémák, magas vérnyomás. 

_________________________________


És akkor néhányan, akik eddig sajnálták önmagukat, MOST MONDJÁK AZT
„Na ebből elég! Ez így nem mehet tovább, tennem kell valamit.” 
És jön a fitnesz, a diéta, az edzőterem könnyített, még elvégezhető változatai, a rehabilitációs kezelések után. 
ELKEZDENEK TUDATOSAN TENNI MAGUKÉRT.

A többségünk ekkor is csak sóhajt és azt mondja: 
„Mások milyen jól néznek ki! Milyen egészségesek! Bezzeg én is megpróbáltam, de semmi eredménye nem volt! Majd belehaltam! Nekem semmi sem jön össze!” 
Ilyenkor ebben a sorsüldözött ÁLDOZAT SZEREPBEN még inkább magunkba süllyedünk és este egy nagy tálca nassolni valóval megyünk a TV elé borogatni fájós, sikertelenségre ítélt lelkünket, és próbáljuk legyőzni a lelkiismeret furdalásunkat, mert legalább azt tudjuk már, hogy ez milyen sokat árt. 

De ez az egy, ez biztosan nem számít! 
FELEJTSD EL! 
MINDEN SZÁMÍT!
 


CSAK HALKAN JEGYZEM MEG: egy hónap alatt nem lehet eltüntetni 20-40-60 év romboló munkájának eredményét.
Viszont kiabálom: ÁLDOZATOKBÓL NEM LESZNEK GYŐZTESEK! 
=========================


AKI persze csak egy hónapig, vagy egy hétig GONDOSKODOTT A TESTÉRŐL, az pontosan TUDJA, hogy amit több tíz év alatt elhanyagolt és eldeformált, azt milyen kínkeserves munka helyrehozni. 
MENNYI FÁJDALOM, MUNKA, IZZADSÁG ÉS KITARTÁS KELL HOZZÁ. 
Nincs olyan, hogy most fáradt vagyok! 
Tenni kell! 
Következetesen, napról napra és el kell hagyni a régi berögzüléseket, mint nasi a TV előtt, este nagy vacsora, stb.
=============================

Azt mondtam az előbb, hogy a testét helyrehozni milyen nagy munka. 
Azt a testet, amit több tíz év alatt elhanyagolt és eldeformált. 
Bizony, ezt mi tettük Önmagunkkal. 
Azzal, hogy nem tettünk semmit. 

================================
A TETT HIÁNYA UGYANOLYAN CSELEKEDET, MINT A TETT MAGA.
======================


MOST PEDIG AZT, AMIT EDDIG OLVASTÁL, ALAKÍTSD ÁT! 
A TESTED HELYÉRE KÉPZELD A LELKED!

____________________


Minden ugyanúgy vonatkozik a lelkedre is. 

Ha több tíz évig NEM FOGLALKOZTÁL az életeddel, sőt egyenesen a PANASZKODÓ, önsajnáló, ÁLDOZAT úton jártál, folyton, vagy igen gyakran emlegetted, hogy neked semmi soha nem sikerül, akkor ne várj egyik pillanatról a másikra megváltást. 

Ez egy nehéz, sok fájdalommal és KITARTÓ MUNKÁVAL járó folyamat, aminek során le kell számolnod a régi beidegződésekkel, az önsajnálattal, a panaszkodással, a negatív dolgok ismételgetésével és ezt következetesen kell tenned. 
Mert MINDEN SZÁMÍT.

Gondold csak el! Egy falat egy pörölycsapással le tudsz dönteni EGY PILLANAT alatt. Ám annak a falnak a felépítéséhez HÓNAPOK kemény munkájára volt szükség. 
ROMBOLNI mindig KÖNNYEBB, MINT ÉPÍTENI.

Hónapok kitartó céltudatos munkáját azonnal lerombolhatod azzal, hogy néhány órára átengeded magad az panaszkodó önsajnálatnak és áldozat szerepbe helyezed magad.

Egyet azonban már most biztosra vehetsz: KITARTÓ CÉLTUDATOSSÁGGAL SIKERÜLNI FOG!

MERT KÉPES VAGY RÁ!  
____________________

Láttál már olyan kisdedet, amelyik a tizedik fenékre huppanás után azt mondja: Hagyjuk! Úgysem tanulok meg járni!”, és attól kezdve nem is próbál felállni? 
Ugye nem? 

Arra kérlek, LEGYÉL ÚJRA KISGYERMEK!

 

FELEJTSD EL A SZÓT: LEHETETLEN!

Az, ha ezt megérted, az első lépés ahhoz, hogy képes legyél elérni azt, hogy megvalósítsd az álmaid. 

Több tíz év negatív gondolatait nem lehet egy nap alatt eltüntetni. 

Ha elolvastad az előző cikkeket, már érted, hogy MINDEN GONDOLATODDAL TEREMTESZ, és minden gondolatodnak vannak eredményei, amiket bevonzol. 

Ezek a teremtett eredmények egyszer csak megérkeznek hozzád.

Ha most elkezdesz a pozitív oldalon teremteni, akkor egyre kevesebb negatív esemény érkezik meg hozzád, ám egyre több pozitív.

=====================================
Ehhez persze szükséges
• megérteni a kiegyenlítődés elvét,
• látni a vonzás törvényét,
• a korlátainkat észrevenni és ledönteni,
• hinnünk önmagunk erejében,
• és tudni köszönetet mondani, hálát adni azért, amink van.

Ezekről már korábban írtam.
===============================================
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 KÍVÁNOM, HOGY LÉGY BOLDOG, ÉS TELJES! HOGY LÉGY A SAJÁT ÉLETED IRÁNYÍTÓJA! 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=============

A teremtő erőd tudatos használatát ANGYALI ÉRZÉSEK tanfolyamaimon bármikor átadom neked. 
Erről ITT olvashatsz bővebben.
Jelentkezni pedig ITT tudsz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, keress meg bátran, örömmel segítek 
• SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓIMON,
• SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ FOLYAMATOKKAL, 
• COACH KONZULTÁCIÓKKAL, 

• és még számos hatásos technikával. 

________________________________________________

 Személyes konzultációt itt egyeztethetsz velem: Cacirasz 

============================================================

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

====================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu

  Miért légy jelen minden pillanatodban

MIÉRT LÉGY JELEN MINDEN PILLANATODBAN?

 

Tudod fura dolog ez a „legyél a pillanatban”, meg az „éld át a pillanatot”, meg a „legyél hálás”. 
HOGY IS KELLENE EZT CSINÁLNI

Voltam már sok minden az életem során. Jó magasan és nagyon mélyen. Volt mindenem és volt semmim.
Szóval tudom, hogy miről beszélek. 

-----------------------------------------------

Amikor MAGASAN vagy, nagyjából NEM ÉRDEKEL A HÁLA, a pillanat, csak hajszolod a még többet. Közben észre sem veszed, hogy ELMEGY MELLETTED AZ ÉLET. Sokan mondják, hogy de jó neked és te büszke vagy és önelégült. 
TISZTA ARROGANCIA

Sokan mondják persze azt is, hogy ÁLLJ MEG! Nézd meg egy kicsit mi van körülötted, hogy miben vagy és élvezd és éld át! Hogy néha nézz hátra is, nézz vissza, hogy honnan jöttél. Te meg úgy érzed, hogy minek nem hagynak békén ezzel a sok marhasággal? 

Ám ELJÖN A PILLANAT, amikor ha akarod, ha nem MEGÁLLSZ
És hidd el, ez a pillanat MINDIG ELJÖN.
Dönthetsz úgy még időben, hogy megállsz egy pillanatra, és átgondolod az életed és számot vetsz és rendezed a rovásaidat, vagy fittyet hánysz a tanácsokra és az élet állít meg. 
A kettő között a különbség az egész-séged és a hiánya.

==============================================================

Aztán, a másik oldalon, amikor LENN vagy, akkor KÉTSÉGBE vagy esve. Tele vagy nem teljesült, nagyon távoli vágyakkal, amikre esélyed sincs, miközben úgy érzed, hogy nálad kevésbé érdemes emberek minden babért learatnak helyetted. Kétségbe vagy esve, sajnálod magad és dühös vagy mindenre és mindenkire. TISZTA MÁRTÍR helyzet.Szinte mindenki játssza az ÁLDOZAT szerepét és csak panaszkodik, ami aztán csak mélyebbre húzza.

Szóval jönnek akkor is a TANÁCSOK: „légy hálás azért, amid van”, „bármi lehetsz, csak hinned kell benne”, "te vagy az életed teremtője”. 

Te meg ott állsz és nézel körbe dühösen: „Persze. Hálás, meg bármi, meg teremtő, mi? Akkor hogy vagyok itt? Hát gondolod ezt én akartam? Meg mondd már meg miért is legyek hálás? Azért a lehetőségért, hogy árverezik a házam?” Ráadásul a leginkább magabiztosan olyan emberek adnak ilyen tanácsokat, akik egy Porschéban állnak meg előtted, Boss öltönyben és aranyórában parádéznak, és azt mutogatják, hogy ezt te is elérheted. „Na ne már!”- mondod te. Nem lehet mindenki vezérigazgató, vagy első számú tréner, vagy egyetlen legjobb úszó! 

És egyszer csak ELJÖN A PILLANAT, amikor ha akarod, ha nem MEGÁLLSZ
És hidd el, ez a pillanat MINDIG ELJÖN.

Dönthetsz úgy még időben, hogy megállsz egy pillanatra, és átgondolod az életed és számot vetsz és rendezed a rovásaidat, vagy fittyet hánysz a tanácsokra és az élet állít meg. 
A kettő között a különbség az egész-séged és a hiánya.

================================================================

Szóval bármilyen helyzetben is vagyunk, NÉHA MEG KELL ÁLLNUNK és körül kell néznünk. 

--------------------------------------------------------------------------------

Képzeld el, hogy mászol felfelé egy hegyre.

Hogy kezdesz neki? Sétálsz csak úgy, cél nélkül, egyszer csak jön egy emelkedő, te meg sétálsz tovább, egyre meredekebb az emelkedő, már kapaszkodva mászol, aztán észre sem veszed és belezuhansz egy szakadékba és panaszkodsz, hogy valaki ezt ide tette? 
Vagy kinézed a hegyet, MEGKERESED AZ IDEÁLIS UTAT, és a mászás közben néha megállsz, GYÖNYÖRKÖDSZ a tájban, ÉLVEZED AZ UTAZÁST, miközben elemzed az utat mögötted és az utat előtted, és ha szükséges (időjárás, előre nem látott kőomlás, csuszamlás miatt pl.) módosítod a terveid?

=============================================
Egy tapasztalt ember a másodikat választja.

=============================================

A lényeg, hogy bárhol vagy, NÉHA ÁLLJ MEG, még mielőtt az élet állít meg! Ha nehéz az út, állj meg többször! TERVEZZ ALAPOSAN! És légy hálás és élvezz minden pillanatot, amiben vagy. Még akkor is, ha ez először lehetetlennek tűnik. 

------------------------------------------------------------------------
Az életedért te és csakis te vagy FELELŐS
-----------------------------------------------------------------------

Nem hibáztathatsz másokat azért a helyzetért, amiben vagy, mert ez a múltban hozott sorozatos döntéseid eredménye. És ha magasan vagy, találd meg azt a módot, amivel SEGÍTHETSZ MÁSOKON. Ne felejtsd el soha, amit és ahonnan elértél és ne felejts el ezért hálásnak lenni. Ebben a világban ugyanis minden kauzális. MINDENNEK VAN OKA ÉS OKOZATA.

======================================

Egy Edward Lorenz nevű meteorológus egyszer nem is olyan régen, 1961-ben azt mondta, hogy minden APRÓ VÁLTOZÁS HATALMAS HATÁSOKAT okozhat. Egy apró szélfuvallat valahol tornádót eredményezhet. Ezt nevezik ma KÁOSZ ELMÉLETNEK.

Lorenz tudományos bizonyítékot talált arra, hogy egy folyamatban egy elhanyagolható változás, egy elhanyagolható összetevő milliomodnyi változása teljesen megváltoztatja a folyamat eredményét, akár új, váratlan eredményt produkálva.

Erre a legismertebb példa a PILLANGÓ HATÁS.

Vagyis a pillangó szárnycsapása mondjuk Budapesten nagyon elhanyagolható, milliomodnyi mértékben megváltoztatja maga körül a légnyomást. Ez az aprócska változás olyan ok-okozati sorozatot, olyan dominóhatást idézne elő a levegő molekuláiban, hogy egy idő múlva óriási vihar kerekedne belőle Amerikában.

-----------------------------------------------------

Nos, igazad van, ezek a változások KISZÁMÍTHATÓAK. Elvileg. De úgy gondolom, MÉG ELVILEG SEM.

Ugyanis, ha matematikai algoritmusokat állítasz a pillangó mozgására és az abból eredő hatásmechanizmusra, nem tudsz elmenni a részeredmények végtelen tizedeseinek utolsó számáig, hiszen végtelen.

-----------------------------------------------------

És a LEGAPRÓBB ELTÉRÉS IS HATALMAS HATÁSSAL BÍR.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Arról nem is beszélve, hogy csak egy pillangóval számoltál a világon, nem vetted figyelembe a pillangók egymásra hatásainak eredményét.

Ugye?

Ám, ha fordítva nézzük, vagyis, ha azt nézzük, hogy ez a pillangó miért lebegtette meg a szárnyát éppen ott és abban a pillanatban, akkor azt látjuk, hogy ez előre meghatározható volt.

Hiszen azért lebegtette meg, mert fel akart szállni. Azért akart felszállni, mert árnyék vetődött rá. Azért vetődött rá árnyék, mert a Nap elé felhő úszott. Azért úszott oda felhő, mert a légköri hatások ezt diktálták. És folytathatnánk..

Vagyis úgy tűnik, hogy minden ELŐRE MEGHATÁROZOTT, MÉSEM MEGHATÁROZHATÓ.

Nem láthatunk bele a jövőbe. Ha belelátnánk, már meg is változtatnánk.

=============================================================

Nos, ILYEN AZ ÉLETÜNK is.

Előre végtelen lehetőségek távlata, visszatekintve pedig egyértelműen látszó ok-okozati következmények.

-----------------------------------------------------

MINDEN A DÖNTÉSEINKEN MÚLIK.

----------------------------------------------------

A döntéseinket pedig a gondolataink uralják. A gondolatainkból pedig millió kering az elménkben. A lényeg, az életedért te vagy felelős. Minden APRÓ GONDOLATOD és tetted az életedben ÓRIÁSI HATÁSOKAT tud előidézni.

Kis változás, nagy hatások.

-------------------------------------------------------------------

Ezért teljesen mindegy ÉPPEN MILYEN A HELYZETED, lenn vagy-e, vagy magasan, ez VÁLTOZNI FOG.

A változás iránya nagyban múlik rajtad, azon, ahogyan gondolkodsz és cselekszel.

 • Ha HÁLÁS vagy azért a száraz kenyérért, amit még találtál a tartóban, azzal egy olyan érzést generálsz, ami a gondolkodásodat és tetteidet megváltoztatja és az eredmény a mártír sorosból való kilépés lesz.
 • Ha HÁLÁS vagy egy forintért, kilépve a mártír sorsból, képes leszel meglátni a lehetőséget a többhöz.
 • Ha HÁLÁS vagy a kiváltságos helyzetedért, képes leszel meglátni, hogy hogyan érted el és képes leszel meglátni, hogy hogyan tudsz másokon segíteni. Ezzel pedig még többet vonzhatsz be, hiszen másokról is gondoskodnod kell.
 • Ha HÁLÁS vagy az adott helyzetedben azért, amit abból tanulhatsz, ha hálás vagy bármiért, megszűnik a görcsösséged.

------------------------------------------------------------------------------------------

Észre fogod venni, hogy elkezdesz NEM RETTEGNI a jövőtől és NEM KESEREGNI a múlton, vagy a jelenen. Ezzel pedig képessé válsz megnyitni az életed kapuját a VÉGTELEN LEHETŐSÉGEK előtt.

Vagyis, HA VÁLTOZTATNI, vagy MÉG JOBBAT akarsz, javaslom (szigorúan tudományos alapon), sokszor állj meg és nézz körül! Vizsgáld meg, hogy a döntéseid milyen ok-okozati rendszere vezetett el oda, ahol most vagy! Vess számot és ródd le a tartozásod, ha van.

Ugyanis,

 • Ha SZÁMOT VETSZ azzal, hogy miért lehetsz hálás, akkor a pillanatban vagy és olyan változásokat indítasz el a gondolkodásodban, ami olyan dolgok felé irányít, amiért újra hálás lehetsz.
 • Ha SZÁMOT VETSZ azzal, hogy milyen rovásokat gyűjtöttél be, és ezeket rendezed, (pl. elkezdesz edzeni, a gyerekeddel játszani, felhívod a szüleidet két év után, viszel a feleségednek virágot és nem felejted el a névnapját), akkor még időben el tudod kerülni a szakadékot és olyan változásokat generálsz, amelyek jobbá teszik az életed és másokét is (hiszen rengeteg pillangó van).
 • Ha ELEMZED a helyzeted, könnyen rájössz, hogy milyen lépések sorozata vezetett el oda, ahol most vagy, és tudni fogod mit tegyél másképp, vagy mit tegyél ugyanúgy, vagy mit tegyél még jobban. Ez pedig újabb pozitív változásokat eredményez az életedben.

========================================================================

És a BÓNUSZ, hogy ezzel

 • tudatosul benned, hogy minden tettedért, választásodért és az ebből eredő eredményekért egyedül te vagy a felelős.
 • Rájössz arra is, hogy ahol éppen vagy, abból mit tudsz tanulni, hogy jobb legyen a helyzeted.
 • Elkezded végre tudatosabban tervezni, teremteni az életed és elkezded élvezni ezeket a pillanatokat.
 • Rájössz, hogy tényleg BÁRMIRE KÉPES LEHETSZ.

=====================================================

Valóban nem lehet mindenki vezérigazgató, ahogyan nem lehet minden sportoló aranyérmes egy olimpián. De ha valaki kijutott az olimpiára azt már csak egy apró lépés választja el az aranyéremtől! És nagyon sok minden választja el attól, aki még az edzőterembe sem megy be.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VAGYIS NEM LEHET MINDENKI ELSŐ, DE BÁRKI KÉPES LEHET ARRA, HOGY ELSŐ LEHESSEN.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 • Nos, teljesen mindegy, hogy nagyon mélyen, vagy nagyon magasan vagy, az biztos, hogy a döntéseiddel jutottál oda.
 • Teljesen mindegy, hogy nagyon mélyen, vagy nagyon magasan vagy, a döntéseiddel ezt meg tudod változtatni bármilyen irányba.
 • Teljesen mindegy, hogy nagyon mélyen, vagy nagyon magasan vagy, időnként meg kell állnod számot vetni, vagy az élet állít meg és fájdalmas „pihenésre” kényszerít, hogy számot vess.
 • Teljesen mindegy, hogy nagyon mélyen, vagy nagyon magasan vagy, a számvetés során látod a múltban hozott választásaid okozta hatásokat és az újabb döntéseiddel tudsz rajtuk a jövőben változtatni, ezzel más hatásokat kiváltani.
 • Teljesen mindegy, hogy nagyon mélyen, vagy nagyon magasan vagy, légy hálás. Ugyanis ezzel elfogadod a helyzeted és nem a jövő miatt félsz, nem a múlton, vagy a jelenen keseregsz, ezzel kilépsz a sorsüldözött, vagy a rettegő szerepből és megszűnnek a görcseid és szabadon tudsz végtelen lehetőséget beengedni az életedbe.

===============================================================

Tudom miről beszélek és hidd el, AZ ÉLET EGY CSODÁS UTAZÁS, ahol mindannyian turisták vagyunk. Persze nehéz ezt elhinni és elfogadni és a cél felé olykor nagyon lassúnak tűnik a vonatunk. Sokszor el is felejtjük, de a lényeg, hogy mindig kezdjük el újra.

A sikerekért, a vágyainkért, az álmainkért meg kell küzdenünk. Kinek így, kinek úgy. Mindenkinek más az út. Ám lehet változtatni.

EGYET NEM LEHET, FELADNI.

Feladni az álmokat és feladni az utat az álmaidért. Bármilyen legyen is az az út.

-------------------------------------

SOHA NE ADD FEL!

=========================

NE FELEDD!

APRÓ VÁLTOZÁS, ÓRIÁSI HATÁS!

KEZDD EL MOST!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 KÍVÁNOM, HOGY LÉGY BOLDOG, ÉS TELJES! HOGY LÉGY A SAJÁT ÉLETED IRÁNYÍTÓJA! 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
=============

A teremtő erőd tudatos használatát ANGYALI ÉRZÉSEK tanfolyamaimon bármikor átadom neked. 
Erről ITT olvashatsz bővebben.
Jelentkezni pedig ITT tudsz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Ha úgy érzed változtatnál, de nem tudod hogyan kezdd el, ha nem hiszel magadban, ha valahol elakadtál, keress meg bátran, örömmel segítek 
• SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓIMON,
• SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ FOLYAMATOKKAL, 
• COACH KONZULTÁCIÓKKAL, 

• és még számos hatásos technikával. 

________________________________________________

 Személyes konzultációt itt egyeztethetsz velem: Cacirasz 

============================================================

Honlapjaimon, a Cacirasz oldalon és az RBTEápia oldalon, illetve a Youtube-on az RBTErápia csatornámon további érdekes információkat is találsz.

====================================================

Gyönyörű napot!

Dr Rajczi B. Tünde
természetgyógyász
egészségmentor
+3630 368 2987
rajczi.b.tunde@cacirasz.hu
www.cacirasz.hu
www.rbterapia.hu